Voxmusik - Voxklubb - Playwood

Voxmusik - Voxklubb - Playwood

ARTISTER PLAYWOOD

PlaywoodPosted by Webmaster Fri, June 04, 2010 12:53:44

Klara artister till PLAYWOOD 2010, onsdag 21 juli i Öjeparken, Edsbyn:

Jörgen Kjellgren (STHLM)

Den 17/2 i år släppte Jörgen Kjellgren sin solodebut Noir Syndrom på Cosmos Records/Bonnier Amigo. Albumet togs väl emot av kritikerna och har bland annat kallats för en av den mest lovande svenska debuterna i år. PO Tidholm på Dagens Nyheter gav Noir Syndrom betyget 4 av 5 och det var han inte ensam om. Nyaskivor.se hyllade också skivan och Rockzter.se kanske till och med överdrev en smula när man skrev ”… en av de sexigaste och mer unika rösterna som finns där ute idag.”

Noir Syndrom är skriven tillsammans med Charlie Persson och inspelat i den legendariska studion Cosmos i Stockholm under våren och sommaren 2009. Förstasingeln Han Har Gjort Det Igen släpptes i höstas och den tillhörande videon - ni vet den med dagiset – har dragit ner förtjusta suckar varhelst den visats.

Albumet är lågmält, mörkt, eftertänksamt och behandlar teman som svek, skuld, ensamhet och förlorad tro. Magnus Sundell på Indrag.se skriver ”Det är svart, men inte uppgivet, snarare hoppfullt reflekterande.” Och det är väl ungefär där nånstans man hittar Noir Syndrom. Mörkt, förvisso, men inte utan värme. Inte utan självdistans. Och inte utan humor. Galghumor måhända, men ändå.

Myspace: http://www.myspace.com/jorgenkjellgren

Skytteklubben (Edsbyn)

Byns enda supergrupp gör entré på årets Playwood! Tomas Olsson (Sonny Bonnet), Tobias Westling (Bergasse 19), JP (Bullegrims) och Joel Lind (Showroom Dummies) har skippat allt gammalt och nyligen startat detta band som beskrivs som en blandning mellan Alf Robertsson och The Clash.

Så fort en lucka funnits mellan barnasytning, viktiga dayjobs, vedkapning och renoveringar har Skytteklubben ränt ner i en källare på Borgen för att fila på låtar och återupptäcka kravlös spelglädje.

Låtarna handlar givetvis om gamla kärlekar, dimmor och alla galna jävlar som likt bandmedlemmarna själva valt att bo i Hälsinglands Jerusalem. Allt annat är slöseri!

Käcken & Garefors Trio (Bergsjö)

Sommaren 2008 bildades Käcken & Garefors av sångaren Simon Garefors och gitarristen Erik Käck. 2009 tillkom basisten Andreas Honkasalo och tillsammans blev dom Käcken & Garefors Trio. Låtarna är på svenska. Stilen på musiken är enkel och svängig med inslag av rock och folkrock.

Käcken & Garefors Trio är: Erik Käck - gitarr och kör, Simon Garefors - Leadsång & virveltrumma, Andreas Honkasalo - bas och kör.

Myspace: http://www.myspace.com/kackenochgarefors

Jenny Lysander (STHLM)

En pinfärsk singer/songwriter från Stockholm, som med sin överraskande dynamik och mörka lyrik trollbinder sin publik. Inspirationen hämtar hon delvis från det dystra och pittoreska-det lätt bortglömda, i livet och artister som Laura Marling, Leonard Cohen, Wallis Bird, Piers Faccini och Devendra Banhart.

Efter att ha suttit instängd i den klassiska skolningen sedan 7 år tillbaka, hoppade hon ut genom det musikaliska fönstret och tog hem ett pris i Musikdirekt 2010 där juryn sade "Med ett eget uttryck och språk, förankrat i amerikansk singer-songerwritertradition, förs det svenska visarvet vidare in i framtiden".

MySpace: http://www.myspace.com/jennylysander

Hanna & Emmy (Rävaberg)

Systrarna Hanna, 16 och Emmy, 14 från Edsbyn har tidigare spelat blåsinstrument som klarinett och blockflöjt och har även orkestererfarenhet. Men sången har haft ett större intresse. Båda har sjungit i flera körer och för att inte tala om hemma. Hösten 2008 tog Hanna saken i egna händer och började spela gitarr. I fjol sommar gjorde systrarna succé på Playwood och det senaste året har dom fått fler små spelningar här och var.Nu ser de framemot att åter igen möta publiken i Öje. Hanna & Emmy spelar Pop/RnB/Akustiskt.

Elin Forsberg (Bollnäs)

Elin är en ung låtskrivare på 15 år från Bollnäs som brinner för musiken. Hon började skriva låtar vid 13 års ålder och har sedan dess skrivit runt 20 låtar. Hon kompar med gitarren eller piano som hon är självlärd på men annars tar Elin lektioner i violin.Elin har varit ute och sjungit ganska mycket det senaste året och varit med i tävlingar. Mest skriver hon ballader på både engelska & svenska, låtarna är akustiska.

Micke Ivarsson (Borgen)

Mikael är en infödd bybo som skriver egna visor på svenska. Han har spelat och sjungit i olika band sedan -86. Nu har han äntligen spelat in 3 av sina låtar på en liten cd som ska vara klar till Playwood. På scen och i studion har han med sig, Tobias Westling, Lars Qvick och Jörgen Andersson.

MySpace: http://www.myspace.com/mickeivarsson

Daniel Holm (Torrbergsbo)

Daniel spelar "låtar om livet I och utanför ett nötskal".

Ljusnan Delta Boys (Bollnäs)

Fredrik Svensson (sång & munspel) och Staffan Jonsson (gitarr) spelar
låtar från Mississippi, av bland andra Fred McDowell, Robert Johnson och
Booker White. Gammal deltablues alltså, som inte hörs så ofta nu för
tiden. Duon utlovar ett sväng som kommer orsaka svallvågor på Voxnan.

  • Comments(0)//www.voxmusik.com/#post16