Voxmusik - Voxklubb - Playwood

Voxmusik - Voxklubb - Playwood

Playwood 2013 cirkatider

PlaywoodPosted by Webmaster Tue, July 23, 2013 01:06:10


Att gissa tider är svårt. Att hålla dem är också svårt.


16.00 Bulan & Borsten (Edsbyn)

16.15 Ivarsson (Borgen)

17.00 Emma & manne (Ljusdal)

17.30 Amanda Warren (Gävle)

18.00 Helene Åhström (Hudiksvall)

18.30 Naphta Sings (Regnsjö)

19.10 Magnus Lind (Sthlm)

20.00 Chickpeas (piteå)

21.00 Bulan & Borsten på Röda Bonden  • Comments(1)//www.voxmusik.com/#post40

Helene Åhström

PlaywoodPosted by Webmaster Sun, July 14, 2013 10:02:44


Helene Åhström, spelar egna låtar med gitarr,munspel å hjärta.
Både engelskt och svenskt och med texter hämtade närmast livet.
Låtar som inte väntar utan direkt öppnar dörren till hjärtkammarn och sätter sig på första bästa pall.

http://www.youtube.com/watch?v=BNrbfI1VP80  • Comments(0)//www.voxmusik.com/#post39

TACK!

PlaywoodPosted by Webmaster Sat, July 31, 2010 15:27:10
Voxmusik vill rikta ett stort TACK till alla ni som kom och besökte vår lilla festival PLAYWOOD 2010! Otroligt roligt att se allt från nyfödda bebisar till glada pensionärer. Det är det som är tanken med Playwood. Ni städade även exemplariskt efter er, det tackar vi särskilt mycket för!


Några andra som vi vill tacka är Ovanåkers kommun - Kultur & Fritid, Studiefrämjandet och Musik Gävleborg. Utan er skulle det inte bli någon festival. TACK!

  • Comments(0)//www.voxmusik.com/#post18

SPELSCHEMA PLAYWOOD

PlaywoodPosted by Webmaster Sun, July 18, 2010 23:48:33

16:00 Elin Forsberg

16:45 Hanna & Emmy

17:30 Micke Ivarsson

18:15 Käcken & Garefors trio

19:00 Ljusnan Delta Boys

19:45 Daniel Holm

20:30 Jenny Lysander

21:15 Skytteklubben

22:00 Jörgen Kjellgren

  • Comments(0)//www.voxmusik.com/#post17

ARTISTER PLAYWOOD

PlaywoodPosted by Webmaster Fri, June 04, 2010 12:53:44

Klara artister till PLAYWOOD 2010, onsdag 21 juli i Öjeparken, Edsbyn:

Jörgen Kjellgren (STHLM)

Den 17/2 i år släppte Jörgen Kjellgren sin solodebut Noir Syndrom på Cosmos Records/Bonnier Amigo. Albumet togs väl emot av kritikerna och har bland annat kallats för en av den mest lovande svenska debuterna i år. PO Tidholm på Dagens Nyheter gav Noir Syndrom betyget 4 av 5 och det var han inte ensam om. Nyaskivor.se hyllade också skivan och Rockzter.se kanske till och med överdrev en smula när man skrev ”… en av de sexigaste och mer unika rösterna som finns där ute idag.”

Noir Syndrom är skriven tillsammans med Charlie Persson och inspelat i den legendariska studion Cosmos i Stockholm under våren och sommaren 2009. Förstasingeln Han Har Gjort Det Igen släpptes i höstas och den tillhörande videon - ni vet den med dagiset – har dragit ner förtjusta suckar varhelst den visats.

Albumet är lågmält, mörkt, eftertänksamt och behandlar teman som svek, skuld, ensamhet och förlorad tro. Magnus Sundell på Indrag.se skriver ”Det är svart, men inte uppgivet, snarare hoppfullt reflekterande.” Och det är väl ungefär där nånstans man hittar Noir Syndrom. Mörkt, förvisso, men inte utan värme. Inte utan självdistans. Och inte utan humor. Galghumor måhända, men ändå.

Myspace: http://www.myspace.com/jorgenkjellgren

Skytteklubben (Edsbyn)

Byns enda supergrupp gör entré på årets Playwood! Tomas Olsson (Sonny Bonnet), Tobias Westling (Bergasse 19), JP (Bullegrims) och Joel Lind (Showroom Dummies) har skippat allt gammalt och nyligen startat detta band som beskrivs som en blandning mellan Alf Robertsson och The Clash.

Så fort en lucka funnits mellan barnasytning, viktiga dayjobs, vedkapning och renoveringar har Skytteklubben ränt ner i en källare på Borgen för att fila på låtar och återupptäcka kravlös spelglädje.

Låtarna handlar givetvis om gamla kärlekar, dimmor och alla galna jävlar som likt bandmedlemmarna själva valt att bo i Hälsinglands Jerusalem. Allt annat är slöseri!

Käcken & Garefors Trio (Bergsjö)

Sommaren 2008 bildades Käcken & Garefors av sångaren Simon Garefors och gitarristen Erik Käck. 2009 tillkom basisten Andreas Honkasalo och tillsammans blev dom Käcken & Garefors Trio. Låtarna är på svenska. Stilen på musiken är enkel och svängig med inslag av rock och folkrock.

Käcken & Garefors Trio är: Erik Käck - gitarr och kör, Simon Garefors - Leadsång & virveltrumma, Andreas Honkasalo - bas och kör.

Myspace: http://www.myspace.com/kackenochgarefors

Jenny Lysander (STHLM)

En pinfärsk singer/songwriter från Stockholm, som med sin överraskande dynamik och mörka lyrik trollbinder sin publik. Inspirationen hämtar hon delvis från det dystra och pittoreska-det lätt bortglömda, i livet och artister som Laura Marling, Leonard Cohen, Wallis Bird, Piers Faccini och Devendra Banhart.

Efter att ha suttit instängd i den klassiska skolningen sedan 7 år tillbaka, hoppade hon ut genom det musikaliska fönstret och tog hem ett pris i Musikdirekt 2010 där juryn sade "Med ett eget uttryck och språk, förankrat i amerikansk singer-songerwritertradition, förs det svenska visarvet vidare in i framtiden".

MySpace: http://www.myspace.com/jennylysander

Hanna & Emmy (Rävaberg)

Systrarna Hanna, 16 och Emmy, 14 från Edsbyn har tidigare spelat blåsinstrument som klarinett och blockflöjt och har även orkestererfarenhet. Men sången har haft ett större intresse. Båda har sjungit i flera körer och för att inte tala om hemma. Hösten 2008 tog Hanna saken i egna händer och började spela gitarr. I fjol sommar gjorde systrarna succé på Playwood och det senaste året har dom fått fler små spelningar här och var.Nu ser de framemot att åter igen möta publiken i Öje. Hanna & Emmy spelar Pop/RnB/Akustiskt.

Elin Forsberg (Bollnäs)

Elin är en ung låtskrivare på 15 år från Bollnäs som brinner för musiken. Hon började skriva låtar vid 13 års ålder och har sedan dess skrivit runt 20 låtar. Hon kompar med gitarren eller piano som hon är självlärd på men annars tar Elin lektioner i violin.Elin har varit ute och sjungit ganska mycket det senaste året och varit med i tävlingar. Mest skriver hon ballader på både engelska & svenska, låtarna är akustiska.

Micke Ivarsson (Borgen)

Mikael är en infödd bybo som skriver egna visor på svenska. Han har spelat och sjungit i olika band sedan -86. Nu har han äntligen spelat in 3 av sina låtar på en liten cd som ska vara klar till Playwood. På scen och i studion har han med sig, Tobias Westling, Lars Qvick och Jörgen Andersson.

MySpace: http://www.myspace.com/mickeivarsson

Daniel Holm (Torrbergsbo)

Daniel spelar "låtar om livet I och utanför ett nötskal".

Ljusnan Delta Boys (Bollnäs)

Fredrik Svensson (sång & munspel) och Staffan Jonsson (gitarr) spelar
låtar från Mississippi, av bland andra Fred McDowell, Robert Johnson och
Booker White. Gammal deltablues alltså, som inte hörs så ofta nu för
tiden. Duon utlovar ett sväng som kommer orsaka svallvågor på Voxnan.

  • Comments(0)//www.voxmusik.com/#post16

PLAYWOOD 2010

PlaywoodPosted by Webmaster Wed, March 03, 2010 11:14:13

Onsdag 21 juli är datumet du ska boka in för PLAYWOOD 2010!

Är du artist som vill spela på festivalen? Skicka ett mail till tomas@woxstock.com där du berättar lite om dig själv och länka gärna till någon låt du har gjort. Vi söker först och främst artister inom genrerna country/folk/bluegrass/singer-songwriters.

  • Comments(0)//www.voxmusik.com/#post15

BLUE MOUNTAIN BOYS

VoxklubbPosted by Webmaster Mon, September 28, 2009 10:39:28

BLUE MOUNTAIN BOYS
Jämtländska cowboysar som sjunger på swedish

När? Fredag 16 Okt, kl.22:00
Var? Röda Bonden, Edsbyn
Hur? För 80 pickadoller

Fyra kavajer med stetsonhattar. Med sig har de gitarr, banjo, ståbas, fiol och skön sång. Extra skön för att de sjunger smärtsamt på svenska. Om det långa tåget hem, om saknad, om dofter, om flickan som försvann. Peter Roos, Pedro Blom, Peter Danielsson och Fredrik Mårtensson vet hur svensk mylla vävs ihop med amerikansk rootsmusik. ”Du ger mig gråt, du ger mig sorg, och jag som gett dig allt”.

Hemsida: www.bluemountainboys.com

MySpace: www.myspace.com/thebluemountainboys

Arr: Voxmusik & Studiefrämjandet
I samarbete med Musik Gävleborg/FolkmiX

  • Comments(0)//www.voxmusik.com/#post14

GÅVOR TILL PLAYWOOD

PlaywoodPosted by Webmaster Fri, July 24, 2009 12:06:05
Vi är otroligt tacksamma för alla positiva kommentarer vi fått efter onsdagens PLAYWOOD och vår förhoppning är självklart att vi även ska köra nästa sommar. STORT TACK till alla artister, ideellt arbetande, sponsorer och den glada publiken!

Det har kommit förfrågor om var man kan sätta in pengar för att skänka gåvor till Voxmusik för PLAYWOOD och övriga arrangemang. Vi tar tacksamt emot gåvor, stora som små, till Bankgiro 5387-3816.

Nu ser vi fram emot en bra musikhöst!

  • Comments(0)//www.voxmusik.com/#post12
Next »